KLEVERBERGH

naar een regeneratief landgoed

Natuurwerkdag      

Klavertjes 4

Vroege vogels kunnen vanaf 9.30 uur terecht voor het grove werk. We starten dan met een meewerkdag, waarvoor we vooral vrienden, familie en bekenden uitnodigen. Er komt nieuwe beplanting langs de Erlecomseweg; daarvoor moeten geulen gemaakt worden en oude stompen verwijderd. Wij zorgen voor koffie, thee, en – voor ca 20 mensen – lunch en lekkers. Zorg zelf voor goede kleding en als je het hebt, kun je je gereedschap meenemen.

Vanaf 13 uur is het ook natuurwerkdag. Je kunt dan nog steeds een handje toesteken bij het fysiekere werk, maar er zijn ook allerlei andere activiteiten. In het kader van de Nationale Klimaatweek verkennen we de rol van mens en natuur. Wij zijn zelf ook natuur, maar in het dagelijks leven is het makkelijk dat te vergeten. Op 4 november gaan we proberen de stem van de Kleverbergh te horen.

Lucy neemt mensen mee op speurtocht naar het leefgebied van de das. Waar vinden we sporen? Hoe ziet de tocht van de das er uit? Kan zij zich vrij bewegen, of zijn er obstakels op haar weg. Hoe leven we als mensen naast of met dassen?

Marcel laat je anders kijken naar de bomen op het terrein. Wat als je kijkt met je hart, hoe ziet een tekening van boomsingels er dan uit? Welke bomen staan er eigenlijk?

Met Marije kan iedereen, en dus ook de kleintjes, bollen planten op het terrein. Je kunt bij ons –tegen kostprijs – biologische bollen kopen. In het vroege voorjaar kunnen bijen en andere bestuivers bij ons alvast wat eten komen halen en ziet het er prachtig kleurrijk uit!

En mocht het te koud, nat of oncomfortabel zijn, dan kun je lekker schuilen bij Elise (of bij goed weer een wandelingetje met haar op het terrein maken), terwijl ze vertelt of het effect van klimaat op de Kleverbergh. Hoe gaan we daar mee om en wat kun je zelf doen?

Het programma is flexibel. Als er voldoende mensen zijn, starten we een activiteit. Leonie vangt iedereen op bij de entree op de Erlecomsedam (na het Dierenpension op nummer 100).

Het event is gratis en open voor iedereen.
Wel fijn als je laat weten dat je komt met een mailtje naar: contact@kleverbergh.nl